Belangrijk nieuws

Beste,

Er kwamen nieuwe richtlijnen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid en het VAPH. 

Deze zijn nog een stuk strenger dan de vorige. Dit betekent voor de Vleugels concreet:

Enkel nog toegang op de campus van de Vleugels van:

-Thuisverpleging, huisdokters, externe kinesisten, therapeuten en de noodzakelijke leveringen aan keuken, economaat en technische dienst en wasserij om de goede werking van de voorziening te kunnen handhaven.

Voor deze “bezoekers” zal er aan het onthaal, economaat, technische dienst en wasserij een register worden geplaatst waar hun aanwezigheid dient genoteerd te worden. Dit gaat gepaard met het verplicht wassen van de handen.

-Voor stagiairs gelden dezelfde regels als voor onze medewerkers en dit zo lang hun schooldirecties geen andere maatregelen uitvaardigen.

 Dit betekent dus ook dat er veel contacten en verplaatsingen niet meer kunnen (vanaf vandaag 16.00 uur):

·        Geen vrijwilligerswerk meer

·        Geen uitstappen meer

·        Geen mobiele begeleiding meer

·        Boodschappen enkel door de opvoeder (te registreren in logboek: wie, wanneer en naar waar).

·        Voor de schoolgaande leerlingen wordt een apart schema uitgewerkt in overleg met directie Zorg en Heuvelzicht. Deze zullen de betrokkenen persoonlijk verwittigen met de nieuwe richtlijnen.

De ouders/voogden zullen vanaf morgen moeten beslissen om hun zoon/dochter ofwel op te halen en thuis te houden tot minimum 20/4/2020, ofwel deze onder het toezicht en de zorg te laten van de Vleugels voor dezelfde periode. Hou er rekening mee dat bezoek dan wel niet meer mogelijk zal zijn gedurende deze periode.

Voor ‘t Klerkenhof trekken we bovenstaande lijn grotendeels door, in die zin, dat indien zoon/dochter niet thuis blijft en verder ons dagcentrum wenst te bezoeken, dit als gevolg heeft dat hun actieradius beperkt moet blijven tot het gelijkvloers van ‘t Klerkenhof zelf.

Weekendverblijvers worden sowieso gevraagd om thuis te blijven.

Het restaurant in de Link is niet meer toegankelijk voor zowel externen als eigen personeel.


  • Deel deze pagina