Overlijden Zr.Rosaline

Maandagmorgen 27 november kregen we nieuws waarvan we heel stil werden. Zuster Rosaline is heel onverwacht overleden.

Zij zou in januari 94 jaar worden. Zij kwam eind de jaren 60 naar Maria ter Engelen en was een sterke rode draad doorheen de geschiedenis van onze voorziening. Ze schoolde zich om van onderwijzeres naar maatschappelijk werker en stichtte de sociale dienst, werd onderdirectrice en was nog steeds actief lid van de Raad van Bestuur en de Familiekring. Ook in school Heuvelzicht had ze tot enkele jaren geleden een actieve rol op bestuursniveau.

Haar kaartjes, haar computerwerk voor Op Weg zijn sprekende voorbeelden van hoe ze steeds bezig was ten dienste van de Vleugels.
In Corona mochten we regelmatig steunende en mooie woorden van haar ontvangen… ze was ook steeds heel attent op feestdagen en bij speciale gelegenheden. Bij feestjes was ze er steeds graag bij.
Tot op de laatste dag was ze zeer betrokken en aanwezig. Niemand kende de voorziening, de bewoners, de ouders, de medewerkers zoals zij.
Ze laat een grote leegte achter.

U kunt Zuster Rosaline een laatste groet brengen in het funerarium Logghe in Zarren. De uitvaartdienst gaat door op zaterdag 2 december, om 10u, in de St.-Laurentiuskerk te Klerken.


Rouwbericht bekijken: klik hier.

  • Deel deze pagina