Wie?

Wij vertrekken vanuit je zorgvraag en gaan samen op zoek naar een antwoord, om uiteindelijk “zorg op maat” te kunnen verlenen. Naast kwaliteit en zorg dragen wij ook inspraak en overleg hoog in het vaandel.

Wij beschikken over ruime ervaring en expertise in het ondersteunen en begeleiden van mensen met zowel geringe als heel intensieve ondersteuningsnood. De intensiteit van de ondersteuning bepaalt u zelf. Wij proberen – samen met u – een antwoord te vinden op jouw vraag naar ondersteuning.

Een team verpleegkundigen en therapeuten (kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten) staan ter beschikking om uw zorgvraag te ondersteunen en te begeleiden.

Op medisch vlak kan je steeds terecht bij de huisarts en de neuropsychiater die aan het zorgcentrum verbonden zijn. Lees meer…

Daarnaast onderhouden wij goede en intense contacten met externe medische en paramedische diensten, waarop u vrijblijvend beroep kan doen.

De sociale dienst helpt u verder in de administratieve ondersteuning. Je kan ook steeds op hen beroep doen wanneer alles minder vanzelfsprekend lijkt.

Dienst zingeving

Het is de bedoeling om de Christelijke waarden binnen onze voorziening levendig te houden, door de pastorale werkgroepen op de afdelingen te ondersteunen en impulsen te geven in het geheel van de organisatie.

Iedere afdeling heeft een eigen pastorale werkgroep, bestaande uit de groepchef en leefgroepbegeleiders. Onze pastorale verantwoordelijke, Lucrèce Fonteyne, sluit meestal aan. Zij vertalen samen die waarden voor de eigen afdeling. Dat uit zich in het organiseren van een aantal activiteiten op de eigen afdeling, en in een beurtrol voor de totale voorziening.

De pastorale verantwoordelijke wil het samenleven in onze organisatie, in ontmoeting, dialoog, respect en solidariteit in ere houden.

Contact met Lucrèce Fonteyne kan via de interne telefoon: 755 of via e-mail: lucrese.fonteyne@devleugels.be

Onze administratieve diensten omvatten de personeelsdienst , boekhouding, economaat, bewonersadministratie, aankoopbeleid en onthaal. Lees meer: Linda Maes en Bart Riemaecker.

De logistieke dienst omvat wasserij, grootkeuken, technische dienst, vervoer en de poetsdienst.

Lees meer: Mailadressen resp verantwoordelijken

Onze vrijwilligers (lees meer) zijn wij dankbaar voor de grote steun die zij ons bieden, op allerhande vlakken. (lees meer: mailadres personeel@devleugels.be)

Het collectief overleg is een officieel adviesorgaan, samengesteld uit verkozen vertegenwoordigers van de cliënten. Ledenlijst: lees meer

De familiekring (lees meer) (een groep enthousiaste ouders en brussen) organiseert jaarlijks een aantal activiteiten met en voor  de cliënten, en dragen zo hun steentje bij om de Vleugels verder uit te bouwen.

  • Deel deze pagina