Dromen realiseren

Ook wij ontsnappen niet aan besparingsmaatregelen en inkrimping van budgetten. Onze werkingsmiddelen werden al jaren niet of nauwelijks meer geïndexeerd. Bijkomende financiële middelen zijn dan ook meer dan welkom!

Dankzij de vrijgevigheid van mensen, die de Vleugels genegen zijn, kunnen wij heel wat kleine en grote projecten realiseren die rechtstreeks ten goede komen aan onze cliënten. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in infrastructuur en aangepaste hulpmiddelen, comfortabele huisvesting, de inrichting van een snoezellokaal of belevingstuin, een extra voor de cliënten.

Je kan ons op verschillende manieren helpen.

  • Projectsteun

De Vleugels heeft nood aan private middelen voor de aankoop van hulpmiddelen en een aangepaste infrastructuur.

Bent u lid van een vereniging die weleens iets organiseert met opbrengst voor het goede doel? Ben je ondernemer, leverancier van de Vleugels of lid van een serviceclub? Heb je iets te vieren, zoals een jubileum, een opendeurdag of een ander feest? Ben je lid van een vereniging en organiseer je wel eens iets voor het goede doel, zoals een (kunst)veiling of een benefietvoorstelling? Vraag onze lijst met projecten die je kan steunen. Het kan een uitstekende keuze zijn u hierbij door onze werking en onze bewoners te laten inspireren.

  • Structurele steun

Wil je ons op een meer duurzame wijze steunen dan kan u kiezen voor een doorlopende opdracht met een bedrag naar keuze. Zo help je ons projecten van langere duur te realiseren. Overschrijven kan natuurlijk ook via rekeningnummer BE88 3630 8572 8741 op naam van de Vleugels vzw.

  • Testament of duolegaat

"Ook als je er niet meer bent, kan je nog veel betekenen"

Naast familie en vrienden kan je ook een goed doel opnemen in je testament. Op die manier wordt je nalatenschap zinvol besteed en leef je verder in de projecten die jij wilde steunen.

De techniek van het duo-legaat is een formule waarbij weinig successierechten worden betaald en waarbij familieleden netto meer overhouden van de erfenis. 

Een koppeling met een goed doel is hier een vereiste (‘duo-legaat’). 

De Vleugels kan hierbij het antwoord zijn. Wenst u hierover meer info, neem contact op met ons of met een notaris.


Vanaf 1 juli 2021 verandert de belasting voor goede doelen en er is werk gemaakt van de zogenoemde vriendenerfenis. Het duolegaat verdwijnt in z'n huidige vorm. Wie een testament heeft met een duolegaat, gaat best opnieuw naar de notaris. Klik hier voor meer uitleg.

  • Online aankopen via het platform Trooper

Ook via online aankopen kan je de Vleugels steunen. Hiervoor gebruik je het platform Trooper en zoek je de Trooperpagina van de Vleugels. Je betaalt zelf geen euro meer, maar de Vleugels ontvangt een klein percentje.

Fiscaal attest of factuur

De Vleugels is gemachtigd door het Ministerie van Financiën om fiscale attesten uit te reiken voor giften vanaf 40 euro. Op vraag kunnen wij ook een factuur voor sponsoring bezorgen. Voor alle giften, die tussen 1 januari en 31 december 2020 aan de Vleugels vzw geschonken worden, kan men een belastingvermindering van 60% krijgt ipv van de normale 45%.

We geven geheel vrijblijvend het nummer van onze sponsorrekening mee  BE88 3630 8572 8741

Contact

Wilt u graag meer info over de projecten waarvoor we steun zoeken en wenst u hierover met ons in overleg te gaan? 

Neem gerust contact op met Frank De Smet, via mail frank.de.smet@devleugels.be of tel. 051/55.08.91 - 0492/25.58.26

  • Deel deze pagina